Gå til hoved-indhold

FOB Slagelse - Vestsjællands største boligforening

FOB (Fællesorganisationens Boligforening) blev stiftet den 3. februar 1942 og er den største almene boligorganisation på Vestsjælland. Alle deres boligafdelinger er beliggende i Slagelse Kommune.

 

Besøg deres hjemmeside her

Unik WI-FI-løsning sparer FOB for flere hundredetusinde

Da Fællesorganisationens Boligforening (FOB) i Slagelse overtog en tidligere kollegiebygning, for at ombygge den til Danmarks fedeste studiebolighus, var et af målene for moderniseringsprojektet, at der kunne tilbydes gratis internet på alle de samlede fællesarealer.

Det blev ITBC, der fik entreprisen, og det skulle vise sig ikke at være så lige til.

"Selve opgaven, med at etablere trådløst netværk med optimal dækning i hele huset, er i sig selv en stor opgave, men det var faktisk de juridiske og lovgivningsmæssige udfordringer, der for alvor satte ITBCs kompetencer på en prøve," 
- fortæller Karsten Winther Jørgensen, der er IT-funktionsleder hos FOB.

Antiterrorlovgivningen gav udfordringer
Ved at lave et åbent netværk blev FOB underlagt antiterrorlovgivningen, der blandt andet kræver total sporing og lagering af data et år tilbage.

"Meningen er jo at beboere og besøgende frit kan benytte netværket. Det kræver altså, at vi har fuldstændigt styr på sikkerheden, og i værste fald skal være i stand til at hjælpe politiet med dokumentation, hvis vores internetforbindelse er brugt til noget ulovligt. ITBC undersøgte markedet for en løsning og kunne konstatere, at den ikke umiddelbart fandtes. Derefter indledte vi en lang proces, hvor deres dygtige folk virkelig måtte tænke kreativt. De kom også med forskellige løsningsforslag, hvor af det billigste kostede tæt på en halv million kroner,"
siger Karsten Winther Jørgensen.

"Et fantastisk forløb! Efter at have afprøvet forskellige scenarier lykkedes det for ITBC at finde en model, der ikke alene løste udfordringerne med sikkerheden, men også sparede FOB for en stor udgift."

"Vi tog simpelthen udgangspunkt i FOBs eksisterende sikkerhedssystemer, og løste det ved at logge datatrafikken til den enkelte lejlighed. Når en beboer flytter ind udleveres en sikkerhedsnøgle med brugernavn og password, og så er det beboeren, der har ansvaret for den trafik, som er tilknyttet hans eller hendes nøgle. Det vil sige, at det er på eget ansvar, hvis de lader andre logge på,"
-
 forklarer Jacob Meiland, der er salgschef hos ITBC.

"Det har været et fantastisk forløb, hvor ITBC virkelig har bevist, at de er i stand til at tænke ud af boksen og ikke giver op."

"De fik en opgave, og den har de løst fuldstændigt fantastisk. De har sparet os for en omkostning på flere hundred tusinde kroner, og de har sørget for, at vores studielejligheder har Slagelses hurtigste internet samtidig med, at vi overholder den gældende lovgivning. Det er rigtig godt gået, og jeg er virkelig imponeret af deres arbejde."
-
 siger Karsten Winther Jørgensen.

Studiebolighuset - Ingemannsvej 35 er en hel ny måde at tænke studieboliger på.
Det er stort, moderne studiefællesskab indrettet med 144 nye 1- og 2-værelses lejligheder samt store åbne fællesarealer inkl. auditorium og motionsrum.
Hele bygningen har 500mbit bredbånd med fuld dækning på hele grunden.